3 unge i fængsel for at stjæle indkøbsnet

RANDERS: Tre teenagedrenge blev mandag ved middagstid ved et grundlovsforhør i Randers varetægtsfængslet i to uger  for tre røverier og et røveriforsøg søndag ved middagstid.

De tre drenge – to af dem 16 år, den sidste 15 år – blev anholdt efter flere vidner fulgte efter dem, da de på Udbyhøjvej havde røvet et indkøbsnet fra en 89-årig kvinde. Et mandligt vidne fik fat i indkøbsnettet, men drengene stak af.

20 minutter senere blev den 15-årige anholdt af politiet ved Rismøllens Børnehave på Rismøllegade i Dronningborg, mens det to andre blev anholdt cirka 300 meter derfra kort efter.

De tre drenge, der blev anholdt omkring kl. 12.30, er fra Randers og Havndal.

Røverierne fandt sted inden for lidt mere end en time. Det første skete kl. 11.15 på Rebelagervej, hvor de rev et indkøbsnet fra en 81-årig kvinde samtidig med at de skubbede hende voldsomt i ryggen.

En halv times tid senere holdt en 89-årig kvinde så godt fast i sit indkøbsnet, så det ikke lykkedes drengene at få fat i det. Kvinden faldt og slog sine knæ og hænder.

En 66-årig kvinde blev kl. 12.15 frarøvet sin taske på P. Knudsensvej i Dronningborg. Taskens rem sprang, og kvinden faldt, da tasken blev stjålet.

Ifølge Randers Amtsavis er en af drengene udlænding, mens de to andre er danske.

Drengene er fængslet i surrogat. Det vil sige, at de skal opholde sig på en lukket ungdomsinstitution, mens sagen blev efterforsket. En af dem skal opholde sig på en institution på Stevns, mens en anden skal på en tilsvarende instution et sted på Sjælland.

Den sidste må opholde sig i arresten i Randers før der om et par dage bliver fundet en institutionsplads til ham.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.