Færre i Randers får besøg af indbrudstyve

RANDERS: Antallet af indbrud i privat beboelse er faldende i Østjylland, viser tal for første halvdel af 2017, som Østjyllands Polittikreds netop har offentliggjort.

Der er i årets første seks måneder begået 232 indbrud i Randers Kommune. Det tilsvarende tal var sidste år 239, mens tallet for 10 år siden var 308 indbrud.

Sommermånederne er den tid af året, hvor der bliver begået flest indbrud, men politiet håber, at den vigende tendens holder hen over sommeren.

“Vi har set nogle positive tendenser i årets første seks måneder, og det tror jeg faktisk i høj grad også er borgernes fortjeneste”, siger vicepolitiinspektør René Raffo i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

“Det er min opfattelse, at det er blevet mere besværligt at være indbrudstyv. Flere og flere borgere investerer i alarmer og DNA-mærker deres ting, og antallet af tilmeldinger til nabohjælp stiger fortsat. Jeg oplever, at borgernes opmærksomhed er blevet skærpet – både i forhold til ens eget hjem og resten af nabolaget”.

Østjyllands Politi har de seneste år arbejdet meget på at forebygge antallet af indbrud. Det er blandt andet sked i form af borgermøder, som er afviklet i samarbejde med kommunerne i Østjylland.

Politiet henviser blandt andet til hjemmesiden stopindbrud.dk når det drejer sig om gode råd mod indbrud. Desuden henviser politiet også til nabohjælp.dk.

Østjyllands Politi har ikke offentliggjort tal for antallet af indbrud i kommunen fordelt på postnumre.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.