Tre drenge dømt for røverier mod ældre kvinder

Foto: Østjyllands Politi.

RANDERS: Tre drenge på 15 år, 16 år og 17 år blev torsdag dømt for flere tilfælde af gaderøverier i Randers i april.

Den 15-årige og den 17-årige fik en 2-årig socialpædagogisk behandlingsdom, mens den 16-årige fik ni måneders fængsel – hvoraf de fem måneder er ubetinget og afsonet i forbindelse med varetægtsfængslingen.

De tre drenge blev dømt efter anklageskriftet, der lød på to røverier, et røveriforsøg og et tyveri. Den 17-årig var desuden anklaget for to tilfælde af vold.

Røverierne fandt sted den 9. april i år, hvor de tre drenge var på spil på Rebslagervej, Gl. Hadsundvej, P. Knudsens Vej og Udbyhøjvej.

I løbet af godt en time blev fire kvinder i alderen 66-89 år overfaldet af de tre drenge, der forsøgte at fravriste dem deres tasker. I et af tilfældene skubbede de til kvinden og i to tilfælde væltede kvinderne omkuld, da drengene hev i deres tasker.

Ved tre af overfaldene lykkedes det drengene at få taskerne med sig, men den ene af kvinderne på 89 år holdt så godt fast i sin indkøbspose, at drengene i stedet flygtede.

“Der er tale om ret grove forhold mod ældre kvinder, hvor to af dem vælter omkuld og den ene kom til skade med sin arm”, siger anklager ved Østjyllands Politi Pernille Jørgensen i en pressemeddelelse, som politiet har udsendt om dommen.

“Det er også voldsomheden i overfaldene, der er afgørende for, at retten har givet os medhold i, at der i tre af tilfældene er tale om røveri/forsøg på røveri, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med.”

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.