Serie-indbrudstyv i fængsel i 30 måneder

Foto: Østjyllands Politi.

RANDERS: En 24-årig mand fra Grenå er ved Retten i Randers blevet idømt en dom på to og et halvt års fængsel for 23 indbrud og indbrudsforsøg, ulovlig omgang med våben samt vold, fremgår det af en pressemeddelelse, som Østjyllands Politi har udsendt.

Indbruddene er sket i april og maj i år i Grenaa, Rønde, Tranbjerg, Randers og Silkeborg.

Ved et af indbrud i Grauballe ved Silkeborg stjal han et jagtgevær og nogle patroner.

Nikkede en skalle

Desuden nikkede han et vidne til et af indbrudene en skalle. Det var i den forbindelse, at han blev anholdt.

Voldepisoden skete i Grenaa, hvor en politibetjent dagen før havde været i kontakt med den 24-årige og havde noteret ham som mistænkelig. Da signalementet passede sammen med voldsmanden, blev han anholdt dagen efter.

Vidnet var løbet efter den 24-årige efter han havde forsøgt et indbrud på Åstrupvej i Grenaa. Den 24-årige stoppede op og nikke vidnet en skalle på munden, så han slog et par tænder løse i munden på vidnet.

Ødelagde også inventar

“Der var tale om grove indbrud, hvor han ikke bare stjal, men også ødelagde inventar i husene,” siger anklager Irene Thyssen i pressemeddelelsen.

“Samtidigt udsatte han en person for tandskader, som forurettede fortsat lider under den dag i dag. Så jeg finder det meget rimeligt, at han ud over det ene års fængsel, han fik alene for skydevåbnet, fik halvandet år for indbrud og vold, siger Irene Thyssen.

Den 24-årige modtog dommen.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.