Politiet havde travlt med at teste for narkokørsel

 

 

 

 

RANDERS: Betjente fra Østjyllands Politis randersafdeling havde mandag aften travlt med at teste bilister for narkokørsel. I løbet af mindre end tre timer blev bilister taget for kørsel efter at have røget hash eller indtaget amfetamin.

Lidt før kl. 20.00 blev en 36-årig mand standset på Markedsgade. Her viste narkometeret udslag for hash, hvorefter manden erkendte, at han havde røget en joint, inden han satte sig ind i bilen for at køre.

En halv time senere blev en 31-årig årig mand stoppet ved en rutinekontrol på Nyvangsvej i det nordvestlige Randers. Her viste testen, at han var påvirket af amfetamin. Han nægtede at have taget narko og mente, at det må være noget medicin, som han tager, der betød en positiv test.

 

En 22-årig mand blev omkring kl. 22.30 standset på Rådmands Boulevard, hvor en narkotest viste, at han var påvirket af hash. Han indrømmede, at han havde røget en joint kort før han kørte bil.

I Danmark er der en nul-grænse for euforiserende stoffer i blodet, hvis man kører bil.

Straffen for at køre narkopåvirket er den samme, som hvis man kører med mere end 1,2 promille spiritus i blodet. Som standard tre års frakendelse af kørekortet og en månedsløn i bøde.

For hash gælder dog nogle lidt andre grænser, der trådte i kraft den 15. december 2017. Her bliver man straffet, hvis man har 0,001 mg eller mere i blodet per liter. Først hvis man bliver taget med mere end 0,009 mg eller mere i blodet per liter straffes man som om man havde kørt med 1,2 promille alkohol i blodet.

Læs mere om spiritus- og narkokørsel her.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.