En vuggestueplads stiger til 2.505 kroner (Opdateret)

Kommunen justerer fra nytår taksterne i daginstitutioner og fritidstilbud. Foto: Randers Kommune.
Kommunen justerer fra nytår taksterne i daginstitutioner og fritidstilbud. Foto: Randers Kommune.

RANDERS: En vuggestueplads i en daginstitution i Randers Kommune ser ud til at komme til at koste 2.505 kroner fra nytår. Det er en stigning på 236 kroner om måneden.

Det er den stigning, som et enigt børn- og skoleudvalg vedtog at sende videre til byrådet, der har den endelige afgørelse. Børn- og skoleudvalget møde i sidste uge.

Der er tale om en stigning på 10,4 procent i forhold til den takst, der gælder i 2016.

Det er ikke alle pladser, der stiger med samme procentsats. F.eks. stiger en dagplejeplads med 99 kroner – til 2.386 kroner. Og så er det inklusiv frokost. Det er vuggestuetaksten ikke.

Dagplejen stiger med 4,3 procent

Stigningen i prisen for en dagplejeplads svarer til 4,3 procent.

En pris i en børnehave stiger til 1.574 kroner – en stigning på 70 kroner om måneden, svarende til 4,7 procent. Det er prisen for et 45 timers modul.

En plads på et fritidshjem stiger med otte kroner til 1142 kroner. her er der tale om en stigning på svarende til 0,7 procent.

Byrådet træffer den endelige afgørelse – formentlig på det næste møde, der holder sit næste møde mandag 28. november.

Budgetforliget

Stigningen er en del af budgetforliget for 2017, hvor det blev besluttet at bruge 10 mio. kroner ekstra – 12 mio. kroner, når man regner den øgede forældrebetaling med – om året til dagtilbud til børn.

Her blev det besluttet til bruge 5,5 mio. kroner ekstra på vuggestuebørn, 5,5 mio. kroner til børnehavebørn og 1 mio. kroner til dagplejerne, hvor en stor del skal bruges på uddannelse.

Forældrebetalingen må højst udgøre 25 procent af udgifterne til pasningen.

En vuggestueplads i Aarhus Kommune (30 timer) koster 2.881 kroner, mens prisen i Favrskov (fuldtid) er 3.165 kroner og i Norddjurs 2.667 kroner (fuldtidsplads).

Det er svært at lave helt præcise sammenligner mellem kommunerne. Det er f.eks. forskelligt hvilke timetal en standardplads koster – og hvis man skal ud over det timetal, skal man købe ekstra timer.

Desuden er der også nogle kommuner, der har en betalingsfri måned om året.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.