24-årig truede med et gevær

politi1

RANDERS: En 24-årig mand, der søndag truede to personer med et luftgevær i det nordøstlige Randers, blev mandag eftermiddag ved et grundlovsforhør fængslet frem til juleaftensdag. Han blev fængslet i surrogat.

Den 24-årige, der tidligere har været indlagt på et psykiatrisk hospital og bor i en beskyttet bolig, pegede med et ulovligt luftgevær på to vagter, der opholdt sig i nærheden af hans bolig. Han truede dem samtidig i følge politiet på deres liv.

Han er også sigtet for at have affyret et skud mod et skur, hvor der kort forinden havde stået en sosu-assistent.

Den 24-årige erkendte ifølge Amtsavisen.dk sig skyldig i ulovlig våbenbesiddelse og for at have truet vagterne. Han oplyste dog, at geværet ikke var ladt.

Han nægtede derimod at have udsat sosu-assistenten for fare. Han havde ikke set, at hun var i nærheden af skuret og fortalte, at han havde skudt mod sin postkasse.

Efter anholdelsen af den 24-årige fandt politiet flere våben, slagvåben og stikvåben på hans bopæl.

Den 24-årige ankede afgørelse og fængsling i surrogat til landsretten. At han bliver fængslet i surrogat betydet, at han opholder sig et andet sted end et fængsel eller et arresthus – i dette tilfælde formentlig i en sikret psykiatrisk institution.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.