Brugerbetaling er en mulighed ved Randers Fjord

Den nye transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil bygge en ny trafikforbindelse ved Randers Fjord med penge fra pensionskasser. Foto: Transportministeriet.
Den nye transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil bygge en ny trafikforbindelse ved Randers Fjord med penge fra pensionskasser. Foto: Transportministeriet.

Det kan komme til at koste penge for hver gang en trafikant vil benytte en ny vejforbindelse over eller under Randers Fjord. Det er en løsning, som den nyudnævnte transportminister Ole Birk Olesen (LA) arbejder på.

Det kom frem efter Ole Birk Olesen mandag holdt et møde med flere pensionskasser, for at overtale dem til at være med til at skaffe penge til fremtidig trafikprojekter i Danmark.

I første omgang havde han tre projekter med til pensionskasserne, som kan etableres efter prinsipperne om offentlig-privat partnerskab. Et af dem er byggeriet af en bro over eller en tunnel under Randers Fjord.

Pensionskasserne er interesseret, hvis projekterne er en god forretning, skriver b.dk.

Projekterne kan gennemføres ved at staten enten betaler en leje for at det er gratis at benytte trafikprojekterne eller at der bliver opkrævet brugerbetaling – altså en pris for hver bil, der f.eks benytter en tunnel under Randers Fjord.

“Staten fattes penge, og der er regler for, hvor stor en gæld vi må have. Det sætter grænser for, hvor meget staten kan bygge. Så hvis vi kan skaffe penge på anden vis, er det en fordel”, siger Ole Birk Olesen til b.dk.

Som udgangspunkt arbejdes der med en pris på 15 kroner for en personbil, mens en lastbil kan komme til at betale 25 kroner, fremgår det af amtsavisen.dk.

I mødet deltog repræsentanter fra bl.a pensionskasserne PFA, PensionDanmark og Sampension samt en række kommuner. Mødet mandag blev arrangeret, mens Hans Christian Schmidt (V) endnu var transportminister.

Udover forbindelsen ved Randers Fjord arbejder transportministeriet også med muligheden for at gennemføre lignende projekter i forbindelse med en ny havnetunnel i København og en tredie forbindelse limfjordsforbindelse.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.