29-årig skal ni måneder i fængsel for hærværk mod gravplads

Foto: Østjyllands Politi

RANDERS: En 29-årig mand skal i fængsel i ni måneder for at være medgerningsmand til blandt andet hærværk mod den jødiske kirkegård i Randers i november 2019.En 40-årig mand er allerede idømt en fængselsstraf i sagen. Det skete i oktober sidste år, hvor strafudmålingen for den 29-årige blev udsat, fordi han skulle gennem en mentalundersøgelse.

Udover hærværket mod den jødiske kirkegård blev de to mænd også dømt for racisme, krænkelse af gravfreden, for at kaste maling mod en bygning med to davidsstjerner og for at have overmalet en regnbuefarvet bænk i Aarhus.

Bænken blev efterfølgende beklædt med klistermærker med reklame for Den Nordiske Modstandsbevægelse, der på sin hjemmeside også havde krænkende bemærkninger over for homoseksuelle personer.

Den 28-årige nægtede sig skyldig, men han modtog dommen.

Den 28-årige sad i en periode varetægtsfængslet, og den periode bliver modregnet i dommen.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.