Skur og garage nedbrændte efter brug af ukrudtsbrænder

Foto: Østjyllands Politi.

BJERREGRAV: Et skur og en garage nedbrændte søndag eftermiddag den 8. maj efter brug af en ukrudtsbrænder på en ejendom i Bjerregrav nordvest for Randers, fremgår det af Østjyllands Politis døgnrapport mandag.

Skuret stod op ad boligen, og branden medførte, at der opstod brandskader på et køkken, hvor ruden sprang på grund af varmen. Derudover blev gavlen af huset brandskadet.

Da brandmandskabet nåede frem, stod det hurtigt klart, at skur og garage ikke kunne reddes, og brandmandskabet koncentrerede sig derfor om at redde huset.

Ingen personer kom noget til i forbindelse med branden.

Husets ejer oplyste, at han havde brugt en ukrudtsbrænder, da der pludselig gik ild i skuret. Han forsøgte selv at slukke ilden, men det mislykkedes.

Husejeren blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven paragraf 71, stk. 1, fordi han havde været uforsigtig med ukrudtsbrænderen.

Fakta:

Beredskabslovens paragraf 71, stk1: “Med bøde straffes den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed.” 

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.