Randers har fået professor i hjertestop

Professor Bo Løfgren. Foto: Thomas Harder.

RANDERS: Læge Bo Løfgren er med virkning fra den 1. september blevet udnævnt til – som den første i Danmark – professor med speciale i hjertestop. Han har de seneste år forsket i hjertestop som ansat på Medicinsk Afdeling på Randers Regionshospital.

Bo Løfgrens forskning – med det formål at flere overlever hjetestop – har indbragt ham flere priser heriblandt Erhoff Fondens Talentpris, og sikret ham en plads blandt verdens førende eksperter indenfor genoplivning i organisationen International Liaison Committee on Resuscitations (ILCOR).

Bo Løfgren skal i sin nye stilling udvikle forskningen i behandling af hjertestop med det sigte at øge patienternes overlevelse.

“Bo Løfgren har løftet forskningen i hjertestopbehandling på hospitalet til et internationalt niveau og bidraget til ny viden til bedre behandling af patienter, der oplever hjertestop,” siger Lone Kjeld Petersen, forskningschef på Regionshospitalet Randers, i en pressemeddelelse.

“Med det nye professorat i hjertestopbehandling styrker Bo vores forskning yderligere, og jeg ser frem til at samarbejde om at omsætte ny viden i klinikken til forbedret praksis for hjertestopbehandling”.

Det nye professorat er etableret i et samarbejde mellem Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers og Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.

RSS
Follow by Email