Kategorier
Uncategorized

Årets økolog er 80-årig landmand fra Randers

Den 80-årige Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Randers er af 25.000 danskere kåret som årets økolog. Foto: Netto.

RANDERS: Den 80-årige Svend Erik Hjuler Rasmussen fra Korsmedergaard vest for Randers er ved en afstemning arrangeret af Økologisk Landsforening og Netto kåreet som årets økolog 2017.

Kategorier
Uncategorized

Ridderkorset til tre byrådsmedlemmer

RANDERS: Dronning Margrethe II har tildelt tre byrådsmedlemmer i Randers et Ridderkors, skriver Altinget.dk.

Kategorier
Uncategorized

38-årig mand udvist efter dom for våbentyveri

Foto: Østjyllands Politi.

RANDERS: En 38-årig mand blev ved tirsdag ved Retten i Randers dømt til at tilbringe halvandet år i fængsel for våbentyveri, besiddelse af skydevåben og indbrud. Der udover blev ghaneseren udvist fra Danmarks med et indrejseforbud, der gælder i 12 år.

Kategorier
Uncategorized

Tradium-mekaniker tæt på æresmedalje ved VM i Skills

Sander Stensgaard Kristensen havde taget orlov fra sin uddannelse som maskinskinmester for at være med til VM i Skills i Abu Dahbi. Foto: Tradium/Jakob Lerche.

RANDERS: Den 22-årige personvognsmekaniker Sander Stensgaard Kristensen fra Randers var to points fra en æresmedalje, da han deltog i verdensmesterskabet i Skills  i Abu Dhabi i efterårsferien.

Sander Stensgaard Kristensen opnåede 698 points – kun to points fra 700 points, der var kravet for at have fået en ”Medaillon for Excellence” med hjem fra de fire spændende konkurrencedage, der sluttede torsdag.

Konkurrencen startede mandag, og i løbet af de fire dage skulle der løses otte opgaver. Opgaverne handlede blandt andet om bremser, undervognsophæng og motoradskillelse. Desuden blev f.eks. arbejdsmiljø og arbejdsstillinger indraget i bedømmelsen.

Oplevelse for livet

“Det har været en oplevelse for livet,” siger Sander Stensgaard Kristensen til Tradium.dk.

“Uanset placering er det ikke en oplevelse, jeg ville have været foruden. Jeg har vundet en masse erfaring og gode kammerater på landsholdet.”

Randrusianeren, der er udlært hos bilfirmaet Pedersen & Nielsen på Århusvej, vandt DM i Skills for personvognsmekanikere i 2016 i Fredericia.

Vil være maskinmester

Sander Stensgaard Kristensen læser nu til maskinmester i AAMS (Aarhus Maskinmester Skole), hvor han egentlig skulle have været i gang med 4. semester i sin uddannelse. Men han har i efteråret haft orlov fra studierne for at kunne forberede sig til konkurrencerne i Dubai.

Danmark blev placeret som nummer 10 ud af 60 deltagende lande med to bronzemedaljer og otte ”Medaillons for Excellence”. Flere af de danske deltagere var kun få points fra at kunne få en æresmedalje.

Det er erhvervsskolen Tradium i Randers, der har stået for træningen frem til konkurrencerne i Abu Dhabi, og skolens har også betalt Sander Stensgaard Kristensen løn i træningsperioden.

Du kan tilmelde dig Randersnews.dk på Facebook her.

Kategorier
Uncategorized

27-årig mand truede med at slå betjent ihjel

RANDERS: En 27-årig mand blev natten til torsdag anholdt, fordi han i forbindelse med husspektakel i Randers NØ truede med at slå en betjent ihjel.

Kategorier
Uncategorized

Få gode råd på Østervold om indbrud

Varevognen, der torsdag parkeres på Østervold, og lederen af forebyggelsessektionen ved Østjyllands Politi politikommissær Allan Aarslev. Foto: Østjyllands Politi.

RANDERS: Østjyllands Politi parkerer torsdag en varebil og et par betjente på Østervold, hvor det bliver muligt for randrusianerne at få gode råd, så de kan undgå indbrud i deres bolig.

Kategorier
Uncategorized

Fire indbrud i Assentoft

ASSENTOFT: Østjyllands Politi modtog i løbet af søndagen anmelde om fire indbrud i privat beboelse i Assentoft. De er alle begået i løbet af weekenden, fremgår det af Østjyllands Politis offentliggjorte døgnrapport mandag.

Kategorier
Uncategorized

Gerningsmanden meldte sig selv mandag

RANDERS: Den efterlyste gerningsmand til en voldsepisode i Fakta den 19. maj henvendte mandag sig selv til politiet, efter at bekendte havde gjort ham opmærksom på efterlysningen.

Kategorier
Uncategorized

Politihund fangede to indbrudstyve ved Kongens Ege

RANDERS: En politihund sørgede natten til mandag for at to mænd, der forsøgte at begå indbrud på byggepladsen ved Kongenss Ege, blev anholdt.

Kategorier
Uncategorized

Politiet efterlyser voldsmand fra Fakta

RANDERS: Østjyllands Politi har offentliggjort et billede af en mand, der står bag en voldsepisode i Fakta på Dytmærsken den 19. maj. En 68-årig mand blev skubbet og faldt, så han slog sig så meget, at han måtte opholde sig på et plejecenter i syv uger.